Between the bars.

Takåsarna är vackra i den här staden, skorstenarna många. Mina första två veckor här har varit långa nätter i mörka barer, promenader längs höstsoliga gator och ett hus med svindlande höga tak och många trappor. 
Det är doften av höst och cigarettrök och regnstänk mot asfalten och jag tänker att varje stad andas i en annan takt än den förra, och att det inte finns någonstans jag hellre skulle vara just nu, just de här ögonblicken, längs de här mörka gatorna, mellan barerna.
 

Städer som inte väntar

Vi föddes med en hjärteskärande saknad som vi kommer spendera våra liv till att försöka komma undan ifrån. Du vet att du inte hör hemma här, du kommer från en annan tid,

en annan sommar,

med tung syrendoft i håret och vinden i spetsgardinerna. 

Ett rum på andra sidan jorden med torkad hortensia från andra somrar, som någon tagit in men varit för trött för att kasta ut. Och en brun resväska, en tågbiljett någonstans långt bort, världen förblir inget annat än en längtan genom rusande tågfönster.

 

Till städer som inte väntar.

 

Städer som aldrig väntar. 

 


Tegelväggar berättar dramatiska historier i den här staden.


Belfast Rose Gardens

Septemberljuset i Botanic Gardens. 
 

Sarajevo Marlboro

En utställning om folkmordet i Srebrenica, en Sarajevokatt, en lysande bok och bron där första världskriget startade. 
 

En annan stad, en annan gata

Igår flyttade jag till Belfast och bor nu i det här huset, längs en mysig liten gata nära universitetet, där bilar står parkerade längs trottoarkanterna. Det är en märklig känsla, att flytta någonstans där man aldrig varit och inte känner en endaste människa, någonstans man aldrig ens föreställt sig att man skulle flytta. Luften luktar annorlunda, en annan höst. En annan stad.  
 

Med kärlek från norr


Sutjeska

Fun times med favoritpersoner, 200 människor från 26 olika länder upp i de bosniska bergen. 
 

Sarajevo

Mira, jag och Gilles som jag träffade i Ungern år 2010. Vilken reunion det var alltså. 
 
Niklas, Guro och Jan. Jag och Jan går way back, vi åkte nämligen båda på ett utbytesår till Japan år 2008. 
 

RSS 2.0