En guide över Tokyo.

Shinjuku
Shinjuku är en av mina absoluta favoritplatser, jag älskar att komma ut från östra utgången och promenera runt. Det är något speciellt med den stadsdelen. Atmosfären, att det är så galet mycket människor överallt, neonljusen. Genom Shinjuku station passerar det förövrigt ungefär 3, 6 miljoner människor varje dag. 
 
Shibuya 
Shibuya är ju rätt obligatoriskt att åka till, gå ut Hachiko exit och säg hej till statyn av Hachiko.
Sen rekomenderar jag även Starbucks vid Shibuya crossing. Ta en kaffe där och vila lite från allt promenerande. Det är rätt fascinerande att se alla människor som går över gatan. Speciellt om det regnar, då är hela världen ett hav av paraplyer. 
 
Harajuku
Promenera Takeshita dori ner och kika lite i alla affärer som säljer supersöta och lustiga kläder.
 
Nakameguro
Vackrast i april då körsbärsträden blommar men även andra årstider är det hemskt fint att ta en promenad längs floden. Om man är här under hanamin får man inte missa denna plats, den är magisk både på dan och på kvällen.
 
Akihabara
Detta är egenligen ingen plats jag själv är så intresserad av men jag tänkte ändå tipsa om det. Dit borde man åka om man är intresserad av elektronik eller anime. Eller gå på ett Maid Café om man vill lägga pengar på något otroligt fånigt.
   
Shimokitazawa
Mysiga gator med second handbutiker. .
 
Ginza
Inte någon av mina favoritplatser egentligen,  bara massa dyra affärer och så. Men där finns denna byggnad, Nakagin capsule tower som kan vara värd en liten promenad.
 
Odaiba
Odaiba tycker jag inte är så intressant egentligen, där finns mest betong. Men om man vill se Tokyo från ett annat håll är det ett bra ställe att åka till. 
 
Tokyo metropolitan government building 
I västra Shinjuku tornar sig denna tjusiga byggnad upp mellan skyskraporna som en moderna version av en katedral. Kenzo Tange som designade denna byggnad var nämligen väldigt inspirerad av gotiska katedraler. Här kan man åka upp gratis i något av tornen. Där uppe finns både restaurang och bar så att man kan sitta och mysa en stund. Det var även Kenzo Tange som designade fredsmuseet i Hiroshima, vilket också är värt ett besök ifall man har vägarna förbi Japan.
 
 
Mori tower
Ligger i Roppongi Hills och har en fantastisk utsikt över Tokyo Tower, här finns även konstmuseum, restauranger, caféer, affärer och så en massa kontor. 
 
 
Tokyo Tower
Japans egna Eiffeltorn. Jag föredrar egentligen att åka upp i någon annan byggnad så man ser Tokyo Tower istället. Men även detta torn har ju en fantastiskt fin utsikt över Tokyo. 
 
 
Sky tree
Sky tree var för några ögonblick var världens högsta torn på 634 meter. Jag har inte varit upp där ännu men är ganska säker på att utsikten är fantastisk. 
 
 
Park Hyatt 
Är man ett fan av Sofia Coppolas Lost in translation så borde man ta vägarna förbi detta hotell som ligger i västra Shinjuku. Ta en drink i baren och lyssna på jazz där Bill Murray och Scarlet Johansson lyssnade på jazz. Det kostar ca 2000 yen att gå dit och drinkar kostar från 1500 yen har jag för mig.
 
Hikarie
Ligger vid Shibuya station, vill man se Shibuya från ett annat håll kan man åka upp här (det är gratis).
 
Cerulean Tower Tokyu Hotel
Ett hotell i Shibuya där man kan åka upp och ta en drink i baren eller så. 
 
 
Helgedomar & tempel

Asakusa

Här ligger Sensoji, detta superfina tempel i norra Tokyo får man inte missa. Jag rekommenderar även att promenera runt lite i Asakusa då det är en väldigt fin och gammal stadsdel. Där finns också en hel del mysiga och typiskt japanska restauranger.

  

Hanazono jinja

En mysig helgedom Shinjuku som ligger lite undangömd mellan husen, trafiken och neonet.

 

Yoyogi och Meiji jingu

När man är i Harajuku borde man även ta en promenad i Yoyogi som är en hemskt fin park med stora träd och höga lövtak. Där inne ligger även helgedomen Meiji jingu. 


Nezu jinja

Supervacker helgedom i Nezu.

 

 

Parker

Hibiya koen

En fin park med promenadavstånd från Ginza, ligger även i närheten av kejsarpalatset. 

 

Shinjuku gyoen

Tjusig park i Shinjuku. 

 

Koishikawa garden

En mysig trädgård nära Tokyo Dome, Japans största arena.

 

Kichijoji
Här finns en mysig park som är väldigt fin i november då alla löv blivit röda och gula.


Andra tips

Game centers och purikura
Spela lite och vinn något onödigt. Och ta purikura, det får man inte missa. Purikuramaskiner finns inne på game centers som finns ungefär överallt. Kan vara lite klurigt om man inte kan japanska dock, men det är bara att trycka på skärmen och gissa sig fram. Eller be en japan visa.

  

Trump Room
Världens vackraste klubb, men kolla upp om det är något event om ni ska dit, annars är det möjligt att det är stängt eller väldigt lite folk. 
Om man vill hångla med söta blonderade japaner borde man däremot gå till Atom. Båda två ligger i Shibuya. 

 

Sumo
Om man chansen att gå på en sumomatch borde man absolut göra det. Det är en väldigt speciell upplevelse.

 

Tram bar
En tjusig liten absintbar i Ebisu. Ebisu är förövrigt väldigt fint och där finns massor av bra restauranger.

Izakaya - Kinokura
Gå in på en "270", eller Kinokura som de heter. Billig god mat som man beställer på en skärm. Där finns mycket japansk mat men även pizza och strips och sånt. Och god billig öl, kanske det viktigaste.

För att lättare ta sig runt i Tokyo rekommenderar jag denna sida, här kan man se hur man ska byta tåg och hur lång tid det tar: http://world.jorudan.co.jp/norikae/cgi-bin/engkeyin.cgi

Trackback
RSS 2.0