Vykort från Taipei

Det första jag ser av Taiwan är från de smutsiga fönstren till en skranglig buss påväg in till Taipei. Mellan de slitna, rosa gardinerna skymtas gröna kullar och blå berg i bakgrunden. Här är varmt och soligt. Området kring vandrarhemmet jag bor på är små gator klädda i bougainvillea, katter som stryker omkring och folk på mopeder som kör som galningar. Här träffar jag min vän Suany från Honduras, och ett gäng människor från andra delar av Centralamerika, Panama, El Salvador, Nicaragua. Världen är överallt. 
 

Mitt hörn av himlen.

En frusen söndag, himlen är en dramatisk historia av moln och kvällssol. Jag dricker en kopp nyponte och har nästan packat färdigt, kvar återstår bara att fundera ut vilka klänningar jag ska ta med mig. Tidigt i morgon bitti går flyget till Taipei.


Beat


Park Hyatt

Att lyssna på jazz i samma bar där Scarlett Johansson och Bill Murray lyssnar på jazz i Lost in translation. 
 

Fredag jag är kär

Ännu en Tokyonatt under kristallkronorna på Trump Room. 


Tokyo, darling.

Det är trafiken elva våningar ner, ljusa, varma dagar men fasligt kallt såfort det börjar skymma. Och jag vill ha vår, ut i fingertopparna vill jag ha vår nu.
Jag hänger på bibliotek och läser om japansk konst och arkitektur. Far omkring i staden och möter underliga japanska män som vill öva sin engelska. Och om två veckor sveper jag iväg till Taiwan en sväng för att möta upp med finaste Suany från Honduras som jag träffade i Japan 2008.
Och mest av allt tänker jag på att jag om lite mer än en månad kommer att lämna staden, lämna landet. Och jag tänker på allt jag måste göra innan, allt jag måste se. Alla körsbärsblommor jag måste torka mellan sidorna i favoritböcker.
Mest av tiden vill jag ha skyskrapor och neonljus omkring mig. Och ibland saknar jag nästan Tokyo lite, fast att jag fortfarande är här.


Tisdagspurri.
Med Roxana i Shinjuku, gud jag sysslar med det här alldeles för ofta.

Beat Café


En kaninbebis


Shibuya


Vårsol, varma gator och Jackson Pollock.

Igår var fin och vårig, äntligen börjar det bli lite varmare efter dagar med kallt regn. Jag åkte till Takebashi station för att möta upp med Brandon och gå på museum.

Och så åt vi sakura (körsbärsblomma) macarons på Starbucks. 

RSS 2.0