Vykort från Kina

Vi anländer till ett kyligt Beijing fredag en eftermiddag i november, en smoggig stad med vackra lanternor i mörkret.Vi besöker den förbjudna staden och Himmelska fridens torg. Jag köper vildroste & pandacigaretter och en dag åker vi till den kinesiska muren, den har svindlande branta trappor. Muren, det dog en människa för varje meter då den byggdes, den är 6400 kilometer lång.

 


En morgon

En himmel. 

En gata.

Och en frukost. 

Kichijouji


Shinjuku, min kära


Alone in Kyoto


Kochi, Japan

År 2008 och jag cyklar runt i en japansk småstad på södra Shikoku. En stad precis vid Stilla havet där jag lär mig cykla med paraply. Där är risfält strax utanför dörren och moln som fastnar i bergen. Doft av regn som letar sig ner från skogarna under regnperioden, fjärilar stora som små fåglar och en sömnig flod, Kagamigawa, spegelfloden. Där är små hus med tatamimattor och skjutdörrar, kalligrafilektioner, krabbor som ibland kryper in i skolan vid havet och hägrar vid flodenkanten. 


When we're together every day is a snow day


Natten är aldrig tyst här

Ibland kommer det fantastiska människor till kaféet där jag jobbar. En man som just varit i Mongoliet och visar bilder, en shintopräst som gillar koreansk pop och vill flytta till Hawaii, en 70-årig kvinna som bestämt sig för att flytta till Amerika i december för att lära sig engelska. Jag blir så glad över att höra människors historier. 
 

Yoyogi

En hund som åker skateboard och ett bröllop i Meiji Jingu. Sånt som händer i Yoyogi.
 

Shibuya by night


RSS 2.0